razrez 29   +386 31 397 117      razrez 36  info@teambuilding-slovenija.si     razrez 42  Polanškova ulica 6, 1231 Ljubljana Črnuče                                          

 

POMEN TIMSKEGA DELA

TEAMSKO DELO JE KLJUČ DO USPEHA!

V današnjem svetu, ko je edina stalnica sprememba, je timsko delo postalo eden pomembnejših načinov, kako se podjetje in ostale združbe soočajo z izzivi. Timsko delo je vsekakor izjemnega pomena, dejstvo pa je, da se danes podjetja in posamezniki še premalo zavedajo takšnega delovanja in dejanskega timskega dela v poslovni praksi opazimo le malo. 

Skozi strateško in dolgoročno načrtovane timske aktivnosti se udeleženci med seboj bolje spoznajo, odprejo komunikacijske kanale, povečajo medsebojno zaupanje in delujejo učinkovitejše, pri vsem tem pa se tudi zabavajo.METODOLOGIJA TEAM BUILDING DELAVNIC

Team building je cikličen proces, vendar se z našimi delavnicami vedno prilagajamo specifičnim potrebam naročnika in je sestavljena iz različnih faz, po kateri v zaporednih korakih sodelujemo s timi, ki želijo neprestano izboljševati nivo svoje učinkovitosti. Ozaveščamo tiste vidike organizacijskega vedenja, ki ga podjetja želijo spremeniti oziroma nadgraditi. Delavnice potekajo po metodi izkustvenega učenja in so namenjene uvajanju pozitivnih sprememb v delovanju tima. Izkustveno (ali izkušenjsko) učenje je, preprosto povedano, dejavno učenje (»learning by doing«), dopolnjeno z refleksijo. Naše delavnice temeljijo na prepričanju, da do učenja pride, ko smo ljudje iz stanja udobja (homeostaze) postavljeni v stanje disonance, v katerem poskušamo z vrsto prilagoditev ponovno doseči stanje ravnotežja. Doseganje tega stanja in kasnejša refleksija pa privedeta do sprememb, ki imajo za posledico posameznikov razvoj in učenje.


1.DOLOČITEV POTREBE IN UGOTAVLJANJE PRIČAKOVANJ UDELEŽENCEV

Vsak pravi team building se zgodi zaradi potrebe po spremembi ali napredku, ki jo tim zazna. V tej fazi je potrebo identificirati in določi konkretne cilje, ki jih bomo skušali doseči z izvajanjem team building delavnice. Na podlagi analiz se lahko opredeli trenutno stanje tima, vzdušja ki vlada med člani in najde vzroke, ki povzročajo trenutno stanje.

2.PREDSTAVITEV KONCEPTA DELAVNICE

Glede na poudarek ali izziv, s katerim se neko podjetje sooča, predstavimo ustrezen koncept delavnice. Ta zajema teoretični okvir, v katerega lahko udeleženci umestijo svoje dosedanje izkušnje in pričakovanja, kasneje pa le ta postane izhodišče za praktične vaje izkustvenega učenja.

3.IZVAJANJE TEAM BUILDING DELAVNICE

Izvedba delavnice je bistveni del team buildinga. Pod vodstvom izobraževalnih trenerjev se skozi izkustveno učenje lotimo vseh glavnih tem, ki smo jih identificirali in za njih postavili konkretne cilje. Delavnice izvajamo po principu izkustvenega učenja, kjer je glavni namen oblikovati situacije v katerih se kreirajo priložnosti za določena vedenja in pristope, ki jih želimo transformirati ali nadgraditi. Na ta način pridemo do učnega procesa, s katerim se začne reševanje izzivov, posledično pa je tak način delavnic bolj učinkovit od klasičnih predavanj.

4. ANALIZA IN EVALVACIJA DELAVNICE

Evalvacija je moderiran proces, na katerem se prej določene potrebe in dogovorjene spremembe primerja z opazovanjem medosebnih odnosov in načina reševanja problemov med izvajanjem programa. Skupaj z udeleženci analiziramo in ovrednotimo izkušnje, ki so jih pridobili, s čimer se običajno odpre pomemben proces vprašanj in odgovorov, kar odpira novo dimezijo zavedanja timskega dela znotraj podjetja.

 

Če želite izvedeti več o naših izkušnjah in programih, ne oklevajte in nas pokličite še danes na 031 397 117 ali pišite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Z veseljem vam bomo svetovali in pomagali pri izbiri pravega programa in ga prilagodili vašim potrebam.

Svoje želje nam lahko zaupate tudi preko spodnjega obrazca.

{chronoforms5}povprasevanje{/chronoforms5}

REFERENCE

 Team building  Team building  Team building  Team building  Team building   Team building  razrez 73  Team building

O Nas

razrez 21
Team building Slovenija sestavlja ekipa strokovnjakov z večletnimi izkušnjami pri organizaciji izkustvenih team building delavnic, team building programov in drugih poslovnih dogodkov. S profesionalnim pristopom, kreativnimi idejami in inovativnostjo  presegamo meje domišljije, postavljamo nova merila in ustvarjamo nepozabna doživetja.

 

Slike dogodkov

razrez 18

Kontakt

Team building Slovenija

Tel: +386 31 397 117 
e-pošta: info@teambuilding-slovenija.si

Dobodošli v našo družbo!